Links

Op deze pagina verzamelen wij links naar sites van organisaties die zich bezighouden met samenleefvormen, zelfbeheer en duurzame ontwikkeling.

Omslag. Werkplaats voor duurzame ontwikkeling. Omslag is onder meer uitgever van ZOZ en Wereldnieuws. Sinds 2005 heeft Omslag ook het steunpunt Anders Wonen, Anders Leven.
SLG. Steunpunt voor leefgemeenschappen in Nederland.
CW Kastanjehof. Centraal Wonen-project in Nijmegen. Binnen de Kastanjehof hebben bewoners zelfstandige woningen, maar ze kiezen ervoor elkaar te kennen, voorzieningen met elkaar te delen en gezamenlijk activiteiten te ondernemen.
CW Mozaiek. Centraal Wonen-project in Nijmegen. Ook binnen Mozaiek hebben bewoners hun zelfstandige woningen, maar ze kiezen ervoor elkaar te kennen, voorzieningen met elkaar te delen en gezamenlijk activiteiten te ondernemen.
CW Opaalstraat. Centraal Wonen-project in Nijmegen. Net als bij de kastanjhof en Mozaiek huren bewoners hun zelfstandige woningen, maar ze kennen ze elkaar, delen zij voorzieningen en ondernemen ze gezamenlijk activiteiten.
CWNetwerk. Stichting die financiƫel en organisatorisch netwerkmiddelen als glasvezel, servers en routers beheert voor de centraal wonen-projecten van Nijmegen en omstreken.
De Vrije Vezel. Vereniging voor en door de bewoners van de centraal wonen projecten die deelnemen binnen CWNetwerk. Zij richten zich op het regelen van gebruik en dienstverlening via het stukje internet dat zij zelf beheren.
STUT-Consult. Onafhankelijk adviesbureau in Nijmegen op het gebied van gemeenschappelijk eigendom. STUT adviseert mensen die samen een huis willen kopen. Je kunt je bij STUT ook inschrijven voor een woongroep, ook kun je er nieuwe bewoners zoeken voor je woongroep.
Woongroep.net. Een site waar woongroepen zoeken naar mensen, en mensen zoeken naar woongroepen.
Ecodorp. Ecologie, spiritualiteit en gemeenschapsvorming. Deze site geeft uitleg over de mogelijkheid om een ecodorp in Nederland te vestigen. Met adressen en links naar onder andere alternatieve leefgemeenschappen.
Strowijk Nijmegen. Initiatiefgroep Ecologisch Wonen Nijmegen werkt aan een woongemeenschap bestaande uit een aantal woon-werkgebouwen gemaakt van houtskeletbouw met strobalen en leem.
Fokuswonen. Vrijheid en gewoon wonen met een lichamelijke handicap.
Landelijk steunpunt wonen. Het Landelijk Steunpunt Wonen adviseert en ondersteunt ouders van kinderen met beperkingen, die een wooninitiatief oprichten of al hebben gerealiseerd.
Woongroepcoach. De woongroepcoach ondersteunt woongroepen, woon-werkpanden, CPO-projecten en mensen die gezamenlijk willen gaan wonen. Daarnaast ondersteunt de woongroepcoach woningbouwcorporaties op het snijvlak van wonen en zelfbeheer door bewoners.

Comments are closed.