Woongroepen

Een woongroep is bij ons een manier van samen leven met anderen, niet te verwarren met beschermd of begeleid wonen. Je kunt het een beetje vergelijken met een studentenhuis. Veel mensen vinden dit een stuk gezelliger dan in een rijtjeswoning of op een flatje.

In de Refter zijn tien woongroepen, verdeeld over de Villa, Noordvleugel, Westvleugel en het Zusterhuis. De grootte van de woongroepen varieert van twee tot zes bewoners. De leeftijd van bewoners van woongroepen ligt ongeveer tussen de 25 en 45 jaar.

Elke woongroep heeft zijn eigen karakter en dynamiek, afhankelijk van de bewoners. Ook de leefstijlen zijn verschillend. Zo eten ze in de ene woongroep strikt vegetarisch, in  andere ‘mag’ vlees ook. (Zie ook de veelgestelde vragen.)

Wat in elke woongroep hetzelfde is, is het gemeenschappelijk gebruik van keuken, douche, toilet en gang. Verder heeft elke bewoner uiteraard zijn of haar eigen kamer. De kamers zijn gemiddeld zo’n vijftien à achttien vierkante meter groot. Veel kamers hebben een hoogslaper, wat extra ruimte geeft.

Ook hebben we de beschikking over gemeenschappelijke ruimtes zoals de kroeg, en is er veel buitenruimte. Dat compenseert de vrij kleine behuizing.

Zodra je in een woongroep woont, kom je op de interne wachtlijst voor de zelfstandige eenheden.

Comments are closed.