/ FAQ

Zijn jullie allemaal hippies?

Yup, zonder lang haar en blote voeten kom je er niet in. Alle gekheid op een stokje, er wonen misschien wat meer kleurrijke types dan in een doorsnee wijk maar iedereen met hart voor het pand en de omgeving kan hier zijn draai vinden.

Kun je op De Refter begeleid wonen?

We zijn niet ingesteld op mensen die een geestelijke zorgbehoefte hebben. Er wordt vanuit gegaan dat je zelfstandig meedraait.

Is de Refter one big happy family?

Dat is een te romantisch beeld. Net als overal waar mensen bij elkaar wonen zijn er soms conflicten. Over het algemeen is de sfeer echter goed en gezellig. Dat kan ook haast niet anders als je zo’n mooie woonplek deelt.

Mag ik met een goed betaalde baan bij jullie komen wonen?

Natuurlijk, je inkomen staat los van je kans om hier te komen wonen (Je moet natuurlijk wel de huur kunnen betalen) Het hangt ervan af of een woongroep jou als huisgenoot kiest. Hou wel in gedachten dat je 6 uur per week in de Refter moet kunnen steken.

Mag ik mijn huisdier meenemen?

Op de Refter staan we een maximum aantal honden en katten toe. Verder hangt het sterk van de betreffende woongroep af en van het type huisdier. Met ijsberen hebben we minder goeie ervaringen.

De Refter

De Refter

Heb je andere vragen over de Refter?

Neem dan contact op